Titlovanje "Parade" na hrvatski: Suptilna razlika pič*e i piz*e

Titlovanje "Parade" na hrvatski: Suptilna razlika pič*e i piz*e


Srđan Dragojević, reditelj hitova “Mi nismo anđeli 1&2”, “Lepa sela lepo gore”, “Rane” i “Sveti Georgije ubija aždahu” trenutno promoviše najnoviji film “Parada”.

Za Slobodnu Dalmaciju je ispričao  da, uprkos interesovanju i pregovorima, to ostvarenje još nema distributera u Hrvatskoj.
Njegove Rane ranije su se u toj državi prikazivale sa titlom, pa je Dragojević prokomentarisao mogućnost da se isto desi i sa Paradom.
" Istina je da je distributer sa kojim smo pregovarali nagovijestio mogućnost da se “Parada” titluje na hrvatski, ali da mora provjeriti kakav je zakon. Meni se ta ideja jako dopala.
Jednostavno sam se ponadao da hrvatski zakon propisuje titlovanje. Znate, ta suptilna razlika između “pič*e” u dijalogu i “piz*e” u titlu “Ranama” je donijela najmanje 10.000 gledalaca.
Distributer sa kojim smo razgovarali nije htio da podlegne mom smislu za humor pa je rekao: “Znate, možda za to i ima razloga, danas mladi u Hrvatskoj ne znaju što je to – supa (juha)...”.
Ja sam na to rekao da je velika mogućnost da mladi u Hrvatskoj ipak više vole “pič*u” od supe ili juhe - kazao je Dragojević.

 
All videos are hosted on sevenload.com, vipshare.org, banana6.com, youtube.com or video.google.com and are property of their respected owners. Please be aware that video.nicijazemlja.net is an index and database of embedded videos from video sharing websites. None of the videos or its video files are hosted on this site or its servers. If you believe that your copyrighted content is showing on video.nicijazemlja.net, please take your DMCA take down notices directly to the video sharing websites that are hosting your videos or files.

Svi video fajlovi su preuzeti sa sevenload.com vipshare.org, banana6.com, YouTube.com ili video.google.com i slicnih stranica i podlijezu autorskoj odgovornosti
njihovih vlasnika. Mi ih samo pronalazimo, ubacujemo u nasu databazu i streamujemo u nasem flash playeru.

Copyright 2011 Online filmovi sa prevodom - All Rights Reserved.
Designed by DrooklyN |